Strachy na lachy - !TO!

Już w najbliższą sobotę 9 lutego 2013 roku nakładem S.P. RECORDS ukaże się płyta „!TO!” zespołu Strachy na Lachy. Premiera odbędzie się podczas poznańskiego koncertu w Hali Arena w ramach Rock In Arena.



Wydaniu płyty towarzyszyć będzie trasa koncertowa, podczas której zespół odwiedzi 17 miast, a dodatkowo w dniach od 10 do 14 lutego odbędą się spotkania z fanami w salonach Empik. Zapraszamy serdecznie!

 

Empik-tour:

9 lutego niedziela Poznań ul. Ratajczaka 44 godzina 15:00
11 lutego poniedziałek Wrocław Renoma ul. Świdnicka 40 godzina 17:00
12 lutego wtorek Kraków Rynek Główny 5 godzina 17:00
13 lutego środa Warszawa Junior ul. Marszałkowska 116/122 godzina 17:00
14 lutego czwartek Łódź Manufaktura ul. Karskiego 5 godzina 17:00

 

Trasa koncertowa:

 

9 lutego 2013 - Poznań, Hala Arena
15 lutego 2013 – Piła - Hala widowiskowo - sportowa MOSiR
16 lutego 2013 - Szczecin – Dom Kultury „Słowianin”
17 lutego 2013 -  Zielona Góra - Kawon
21 lutego 2013 - Rzeszów - Pod Palmą
22 lutego 2013 - Nowy Sącz - Klub Maska
23 lutego 2013 - Lublin - Hala Globus
2 marca 2013 - Gdynia - Hala Widowiskowo-Sportowa
3 marca 2013 - Bydgoszcz – Klub Estrada
8 marca 2013 - Zabrze - CK Wiatrak
9 marca 2013 - Opole - Narodowe Centrum Polskiej Piosenki
15 marca 2013 - Wrocław – Klub Alibi
16 marca 2013 - Łódź - Dekompresja
21 marca 2013 - Olsztyn - Nowy Andergrant
22 marca 2013 - Warszawa - Palladium
23 marca 2013 - Kraków - Klub Studio
6 kwietnia 2013 - Świebodzice - OSiR

 

Obecnie singlem promującym wydawnictwo jest utwór "I can't get no gratisfaction". 
http://www.youtube.com/watch?v=WhGThSNQb7k#!

 


 

Strachy Na Lachy (właściwie Międzymiastówka Muzykująca Strachy Na Lachy) to formacja stworzona przez Krzysztofa „Grabaża” Grabowskiego oraz Andrzeja „Kozaka” Kozakiewicza w 2002 roku.

Zespół na początku znany był jako Grabaż + Ktoś Tam Jeszcze, jednak po ich pierwszym koncercie w Legnicy zespół zmienił nazwę na Grabaż i Strachy Na Lachy i w składzie Grabaż, Kozak, Longin i Maniek ruszył w pierwszą trasę koncertową. Po niej do zespołu dołączyli Kuzyn oraz Anem, a sam zespół zmienił nazwę na Międzymiastówka Muzykująca Grabaż i Strachy Na Lachy. Pod koniec 2003 roku ukazała się pierwsza płyta zespołu, Strachy Na Lachy. Na początku września 2005 decyzją lidera z nazwy zostaje usunięte słowo Grabaż i zespół otrzymuje nazwę Strachy Na Lachy. W tym samym czasie do zespołu oficjalnie zostaje przyjęty nowy członek - Pan Areczek, akordeonista.

Skład:

Krzysztof „Grabaż” Grabowski - śpiew, gitara 
Andrzej „Kozak” Kozakiewicz - gitara 
Rafał „Kuzyn” Piotrkowiak - perkusja 
Longin „Lo” Bartkowiak - gitara basowa 
Mariusz „Maniek” Nalepa - konga, gitara, harmonijka ustna, śpiew 
Arkadiusz „Pan Areczek” Rejda - akordeon 

Byli członkowie:

Sebastian „Anem” Czajkowski - instrumenty klawiszowe - do września 2007 

Dyskografia:

Płyty:

2003 - Strachy Na Lachy 
2005 - Piła Tango 
2007 - Autor 
2008 - Zakazane Piosenki
2010 - Dodekafonia
2013 - !TO!



Single:

2005 - Dzień dobry kocham Cię 
2006 - Piła Tango 
2006 - Moralne salto 
2007 - Jedna taka szansa na 100 
2007 - Czerwony autobus
2008 - Po prostu pastelowe 
2009 - Żyję w kraju
2010 - Ostatki - nie widzisz stawki
2010 - Twoje oczy lubią mnie
2013 - I can't get no gratisfaction

Teledyski:

2003 - Krew z szafy 
2004 - BTW - mamy tylko siebie 
2005 - Dzień dobry, kocham Cię 
2006 - Piła tango 
2006 - Moralne Salto 
2007 - Jedna taka szansa na 100 
2007 - Czerwony autobus
2008 - Po prostu pastelowe 
2009 - Żyję w kraju
2010 - Ostatki - nie widzisz stawki
2010 - Twoje oczy lubią mnie
2010 - Żyję w kraju
2013 - I can't get no gratisfaction



Tagi:



0.02 | użytkowników: 0, gości: 3 | Home | Logowanie/Rejestracja | RSS | Reklama | Redakcja | Partnerzy | Kontakt